Saturday, October 29, 2011

Reclaim de Buurt! Demo Today at 14.00

De stedelijke vernieuwing staat al jaren in het teken van het afbreken van de sociale woningvoorraad en het uitplaatsen van huurders. In Amsterdam Oost wordt vanuit diverse plekken en groepen gestreden tegen die afbraakpolitiek maar nu zet Van der Laan zijn knokploegen in om de tegenstand uit te schakelen. Daarom is er op 30 oktober Reclaim de Buurt!

Poster met dank aan Henk Langeveld, RIP
Poster met dank aan Henk Langeveld, RIP

Met de komende ontruimingsronde sneuvelen een paar belangrijke plekken, zoals Linnaeusstraat, Swammerdamstraat, Vrolikstraat en 't Blijvertje. Waar bij 't Blijvertje de strijd wel is gestreden, geldt voor andere panden dat wordt ontruimd voor speculatie en leegstand. In de Swammerdamstraat, Vrolikstraat en de Linnaeusstraat worden eigenaren bijvoorbeeld beloond voor jarenlange speculatieve leegstand en de illegale onttrekking van woningen aan de sociale voorraad. De overheid lijkt het niet langer als taak te zien om huurders te beschermen en woningzoekenden een plek te geven. Keer op keer mogen eigenaren regels overtreden zonder dat wordt ingegrepen, terwijl degenen die zich daartegen teweer stellen worden aangepakt.

Verzet gaat niet alleen om een dak boven je hoofd en inspraak maar ook om een leuke en diverse buurt. Daarom organiseren we een kleurrijke demonstratie door de buurt waarbij buurtbewoners hun ervaringen delen over de stadsvernieuwing en de buurtverandering. Er zijn bandjes, samba en een mobiele tentoonstelling.

Doe mee!

Kom op 30 oktober naar onze manifestatie Reclaim de Buurt om 14.00. Start @ 't Blijvertje, Derde Oosterparkstraat 64, Amsterdam

- E-Mail: oosterparkbuurt@gmail.com Website: http://www.valreep.org

No comments: