Wednesday, December 1, 2010

Mama Cash campagne 'Dit jaar nog'


Mama Cash campagne 'Dit jaar nog'

Tot het eind van dit jaar voert Mama Cash de campagne 'Dit jaar nog!'. Want het is bijna 2011, maar nog altijd krijgen miljoenen meisjes en vrouwen te maken met geweld, onderdrukking en discriminatie.

Mama Cash campagnefilmpje
Mama Cash campagnefilmpje

Mama Cash campagne "Dit jaar nog!"

Amsterdam, 25 november 2010. Vandaag start Mama Cash haar nieuwe campagne 'Dit jaar nog'. Want het is bijna 2011, maar nog altijd krijgen miljoenen meisjes en vrouwen te maken met geweld, onderdrukking en discriminatie.

Maria, Yahar en Dedika zijn de hoofdrolspelers in de campagne. Zij staan symbool voor miljoenen vrouwen die verandering eisen. Met de campagne vraagt Mama Cash geld om nog minstens drie vrouwengroepen financieel te kunnen steunen. Want om zich goed te organiseren en een vuist te maken, hebben deze vrouwengroepen wel geld nodig.

Onder die organisaties, bevindt zich Pro-Hope in Gambia, een actiegroep tegen verkrachting, besnijdenis en huiselijk geweld. Maar ook ATRAHDOM, actief tegen intimidatie, geweld en onderbetaling van arbeidsters in Guatemala. En het Georgische WISG, dat zich verzet tegen discriminatie van lesbische en biseksuele vrouwen.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het campagnefilmpje: www.mamacash.nl/filmpje

Volg Mama Cash op:
- Twitter:  http://twitter.com/mamacash/
- Facebook:  http://www.facebook.com/mamacashfund
- Hyves:  http://mamacashhyve.hyves.nl/

- E-Mail: mamacash-pr@mamacash.nl Website: http://www.mamacash.nl/filmpje

No comments: