Monday, August 16, 2010

Vrolik Blijven Wonen - video van actie + persbericht


Persbericht kraakactie Vrolikstraat
Kraakgroep Oosterparkbuurt - 15.08.2010 18:21

Vandaag heeft Kraakgroep Oosterparkstraat 12 etages bezet in de Vrolikstraat in Amsterdam Oost. De actie maakt onderdeel uit van een jarenlange campagne tegen het afbraakbeleid van overheid en corporaties.




Amsterdam, 15 augustus 2010. Ymere had de etages onbewoonbaar gemaakt door de leidingen, keukens en toiletten kapot te maken. De krakers zullen de woningen weer herstellen en in gebruik nemen.

Ymere is gebrand op het slopen van de woningen omdat de Kraakgroep Oosterparkbuurt in samenwerking met verschillende bewonersgroepen al jarenlang het beleid van Ymere aan de kaak stelt. Ymere voert als beleid de sociale woningen af te breken om marktwoningen te realiseren.
Opmerkelijk is dat Ymere het slopen van de Vrolikstraat tot 'topprioriteit' heeft gemaakt. Terwijl de productie van woningen is gestagneerd en terwijl huurders elders graag zouden zien dat Ymere in hun woningen en buurten investeert, wil Ymere haar schaarse middelen inzetten om kritische bewoners te verdrijven.

Tot op zekere hoogte is dat helaas ook gelukt. De laatste huurders in dit blok moesten onder dreiging van het verliezen van hun woonrechten onmiddellijk hun woningen verlaten. Maar toen Ymere een zaak aanspande tegen de krakers, bleek dat Ymere helemaal geen concrete plannen had. De rechter oordeelde dat sloop niet nodig was omdat het enige resultaat een braakliggende terrein zou zijn. Corporatie Ymere ziet liever een braakliggend stuk grond dan door huurders en krakers bewoonde huizen.

Ook nu zullen krakers en huurders zich in de rechtszaal en op straat verzetten tegen voorbarige sloop en de uitverkoop van sociale woningen. De corporatie dient haar middelen te besteden aan het bouwen en opknappen van huizen, niet aan het voortijdig slopen van sociale woningen.


- E-Mail: oosterparkbuurt@gmail.com

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action(like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters

 

PS: Playlist with videos about squatting : http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters#grid/user/A14C233948556D70

No comments: