Tuesday, June 1, 2010

Weer panden gekraakt in Maastricht, wet of geen wet!

Weer panden gekraakt in Maastricht, wet of geen wet!

1 juni 2010, Maastricht – de ochtend nog niet voorbij of een groep krakers en sympathisanten besloot op hun eigen manier een draai te geven aan het kraakverbod. Het maakt ons niet uit waar hun wetten op uitdraaien, idealen laten zich namelijk niet verbieden. Dit maakten we dan ook duidelijk door twee huisjes gelegen aan het Old Hickoryplein te kraken.







De bewoners op en aan het Old Hickoryplein zijn niet onbekend met krakers; in totaal zijn er nu op tijd van slechts enkele maanden 6 woonhuizen, 5 winkelpanden en een geheel appartementencomplex gekraakt. Dat de buurt hier positief tegenover staat blijkt wel uit het feit dat we al vlak na de kraak zelf het eerste meubilair konden afhalen bij een buurtgenoot en gedurende de uren erna vele positieve reacties mochten ontvangen. Deze solidariteit toont maar weer dat er genoeg mensen zijn die het kraakverbod niet steunen en achter kraakacties staan.

Beide huizen zijn in relatieve staat op enkele gebreken na; zo zijn bijvoorbeeld de keukens uitgesloopt, is een van de wc's in zijn geheel kapot en zijn er enkele gaten in het plafond. Vol enthousiasme werd er meteen begonnen met opruimen en de panden bewoonbaar te maken.

Ons punt moge duidelijk zijn; kraken los je niet op door een verbod, kraken kan je alleen tegengaan door leegstand aan te pakken. Zolang er leegstand blijft bestaan zullen mensen lege panden blijven bezetten, zolang er leegstand blijft bestaan zullen er mensen activiteiten opzetten in voorgaand lege panden, zolang er leegstand blijft bestaan zullen lege panden opengebroken worden en weer bewoond worden!

Wet of geen wet, kraken gaat door!

- E-Mail: kraakgroepoldhickoryplein@yahoo.com

No comments: