Tuesday, June 22, 2010

OneMen - interview with human rights Organisation at Amsterdam Roots Festival


Missie en visie

          fiets.JPG

oneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. En in jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte "oneMen can make a difference". We geloven dat iedereen het verschil kan maken, mannen én vrouwen. De naam oneMen is een woordspeling. oneMen steunt pioniers die zich vaak alleen inzetten voor een betere wereld. Vandaar 'one'. Maar eigenlijk doe je dit nooit alleen. Je hebt vrijwilligers, medewerkers en donateurs nodig. Vandaar 'men'.

oneMen steunt pioniers

Overal in de wereld werken mensen op eigen initiatief aan het verbeteren van de leefsituatie van anderen. Deze mensen noemen wij pioniers en zij zijn vaak in hun eentje de drijvende kracht achter een kleinschalige organisatie. Het zijn lokale mensen, die zich onder moeilijke omstandigheden inzetten voor hun idealen, met een gedrevenheid vanuit het hart. Het werk is direct en aan de basis. Het werk wat ze doen is kleinschalig en vernieuwend. Kortom het is echt pionierswerk. De pioniers zijn vooral actief op het gebied van mensenrechten, persvrijheid, vrouwenrechten, aidsbestrijding en opvang van mishandelde kinderen.

Concrete hulp

oneMen wil deze pioniers steunen. Dat doen wij met concrete middelen op het gebied van transport en communicatie. Wij steunen pioniers met auto's, motoren, fietsen, boten, vrachtwagens, radiomasten, internetaansluitingen en computers. Deze praktische middelen zijn van onschatbare waarde voor de pioniers: hiermee kunnen zij veel meer mensen bereiken en mensen in een groter gebied helpen.

Jouw steun is nodig!

Om deze hulp mogelijk te maken, werft oneMen fondsen in Nederland bij bedrijven, donateurs, onderwijsinstellingen en groepen. Wij financieren de hulp aan pioniers zonder steun van de overheid. Met jouw donatie maak je het verschil in het leven van velen! 

No comments: