Thursday, May 27, 2010

landelijke kraak-manifest poster actie



Komend weekend zal er een posteractie plaatsvinden. De laatste week zijn er onder kraakgroepen door het hele land ruim 2000 manifest-posters verspreid, met daarop een aantal stellingen om aan te geven dat kraken door gaat, verbod of geen verbod. De bedoeling is dat deze komend weekend, tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag, overal in nederland geplakt worden, op deuren en gevels van gemeentehuizen, antikraakbureaus, woningbouwkantoren, huisjesmelkers, en wie dan ook jij verantwoordelijk houdt voor de problematiek waar de kraakbeweging tegen knokt: woningnood, leegstand, gebrek aan vrije ruimtes en sociale centra, etc.

de poster
de poster

Zondag aan het eind van de middag zal er dan een persbericht uitgaan waarin bekend wordt gemaakt waar er allemaal geplakt is, en met welke reden.

In de tekst is getracht de veelzijdigheid van de kraakbeweging zo volledig mogelijk weer te geven. Zo zijn er stellingen die puur over woningnood gaan, stellingen die aangeven dat de kraakbeweging een plek biedt aan mensen die buiten de maatschappij vallen, stellingen die op vrije ruimtes focussen, enzovoorts. Dit om te zorgen dat mensen uit een zo groot mogelijk deel van de beweging zich in de poster kunnen vinden, en om te zorgen dat dit een breed gedragen actie wordt.

De tekst is niet bedoeld om aan te geven dat het kraken legaal moet blijven. Veel belangrijker is het wat de schrijvers betreft om aan te geven dat kraken legitiem blijft zolang de problemen niet aangepakt worden, en dat legaliteit een veel minder belangrijk argument is. Kortom: kraken gaat door, verbod of geen verbod.

Dus bij deze de oproep: plak, spijker, tacker, tape, kortom bevestig de posters in jouw eigen stad, dorp of regio, aan de deur van waar jij het belangrijk vindt. Vanaf vrijdag middag 12:00 tot zondagmiddag pakweg 16:00 heb je de tijd.
Heb je er geen, maar wil je wel dat er bij jou in de buurt geplakt wordt, vraag even rond in jouw kraakgroep, je loopt de grootste kans bij mensen die op de pinksterlanddagen geweest zijn. Lukt dit niet, mail dan even naar  manifest.poster@gmail.com.
Gedurende komend weekend zal dat email-adres ook open staan, samen met een infonummer, om vragen te stellen, en door te geven waar er allemaal geplakt is. Ook roepen we op om foto's door te sturen en/of op indymedia te plaatsen, onder het topic dat aangemaakt zal worden.


- E-Mail: manifest.poster@gmail.com

No comments: