Wednesday, April 28, 2010

Stop Vliegveld Twente!

Na Hengelo en Den Bosch is vanavond in Amsterdam een infoavond over over de plannen om vliegveld Twente te heropenen. Zondag 9 mei zal er vanaf 13:00 een gezellige Lente-picknick zijn in de omgeving van het vliegveld.





Geen verdere groei Luchtvaart!
Stop Vliegveld Twente!

Om Schiphol nog groter te laten groeien, wil de overheid de voormalige militaire vliegbasis Twente openen als burgerluchthaven. De goedkope chartervluchten van Schiphol worden dan op Vliegveld Twente gedumpt. Schiphol krijgt feitelijk een zesde landingsbaan in Twente, en het vliegverkeer in totaal zal verder groeien.

De luchtvaart is een van de grote veroorzakers van de klimaatcrisis. Vliegtuigen stoten niet alleen veel broeikasgassen uit, maar ze stoten dit ook uit in de hogere luchtlagen, waardoor ze een groter effect op de klimaatcrisis hebben dan als dezelfde gassen op grondniveau waren uitgestoten. Ook brengen vliegvelden allerlei andere (lokale) problemen met zich mee, zoals geluidsoverlast en een toename van fijnstof en veel meer autoverkeer. De luchtvaart moet dus niet groeien, maar juist krimpen.

Veel omwonenden, buurtgroepen en milieuorganisaties hebben al laten weten dat ze dit plan niets vinden. Naar hen wordt echter niet geluisterd, omdat de overheid er de voordelen van krijgt: als het vliegveld er komt kunnen ze extra belastingen heffen en kunnen ze een nieuw bedrijvenpark openen.

Het komende jaar gaat het erop of eronder worden. GroenFront! is echter niet van plan lijdzaam te wachten tot de overheid zijn besluiten klaar heeft, en zal proberen het vliegveld, en daarmee de verdere groei van de luchtvaart, tegen te houden waar en wanneer het kan. Dit ter ondersteuning van buurtgroepen, en ter verdediging van de aarde.

Tot ziens in Twente!
GroenFront!



Meer informatie over de achtergronden zijn hier te vinden:
 http://www.indymedia.nl/nl/2010/04/66553.shtml
 https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=1120

Zondag 9 mei - Picknick in Twente
Ergens in de buurt van vliegveld Twente
De exacte locatie volgt later nog. Hou groenfront.nl en Indymedia.nl in de gaten voor meer informatie later. Tijdens deze picknick heb je de kans om de omgeving van het vliegveld eens te bekijken en buurtbewoners hopelijk te ontmoeten. Aanvang: 13:00

Maandag 10 mei - Utrecht
Info-avond tijden Politiek Cafe Alarm in het ACU
Voorstraat 71 Utrecht
Aanvang: 20:00
 http://acu.nl

21, 22 en 23 mei - Appelscha
Workshop tijdens de Pinksterlanddagen
Aanvang: nog niet bekend.
Pinksterlanddagen in Appelscha
 https://pinksterlanddagen.nl

Een info-avond in Arnhem zit er hoogstwaarschijnlijk ook aan te komen!
Wil je ook bij jou in de buurt een info-avond? Mail dan naar twente(ad)groenfront.nl


- E-Mail: twente(ad)groenfront.nl Website: http://www.groenfront.nl

No comments: