Sunday, April 12, 2009

Lappersforters weer op vrije voeten

De twee Lappersforters Pietree en Sofie, zijn na 10 dagen onterechte gevangenschap vrijgesproken voor het nemen van vervallen eten uit de containers van de Del haize in Assenbroek, maar opnieuw in beschuldiging gesteld. Dit maal voor een supermarkt in Zedelgem. De onderzoeksrechter zag echter geen reden voor langere aanhouding hoewel het onderzoek nog loopt. Voorwaarde voor de in vrijheidstelling is, dat justitie hun kan bereiken via de advocaat.


In de nacht van 31 maart op 1 april werden Pietree en Sofie, met geskipt eten, op 2 minuten afstand van het Lappersfortbos aangehouden door de politie. De volgende dag werden zij overgeplaatst naar St Andries,
een van de meest beruchte gevangenissen van Belgie in afwachting van hun proces. Het vonnis was negatief, verlengd voorarrest met een maand, waarna hoger beroep werd aangetekend. Deze stond gepland voor a.s dinsdag, maar het tweetal werd onverwachts opnieuw voor de onderzoeksrechter gebracht, waarna vrijspraak kwam voor de aanklacht in Assenbroek.

Het is een vreemde gang van zaken. Zo werden er dingen vanuit justitie beweerd, die achteraf in de verste verte nog niet waar blijken te zijn. Zo zouden ze op heterdaad zijn betrapt op het terrein van de Del Haize in Assenbroek. Nu blijkt dat Pietree en Sofie daar nooit zijn geweest. Er was geen schroevendraaier en er staat niets op de camera. Er waren geen sporen, het hek waarvan het tweetal werd beschuldigd het te hebben doorgeknipt, bestaat niet eens. Kortom er was die nacht niet ingebroken. Wel hebben Pietree en Sofie, door deze valse beschuldiging, 10 dagen in de gevangenis St Andries moeten doorbrengen.

Als justitie zo zeker is van een strafbaar feit, waarom hebben ze dan hierover tegenover iedereen gelogen? Zelfs de Del Haize van Assenbroek werd onder druk gezet om een valse verklaring af te leggen, door te beweren dat hij het tweetal inderdaad op de camera had gezien. Dit heeft hij echter niet gedaan. Een verklaring waarin staat dat hij het tweetal niet heeft gezien werd niet geaccepteerd.

Tijdens het verhoor op 9-04 van Pietree en Sofie, werd hun een andere werkelijkheid voorgehouden. ´Het was voor ons al meteen duidelijk dat jullie daar niet konden zijn geweest, we zijn de eerste dag al naar de Del Haize geweest en hebben gevraagd naar de camerabeelden. Toen de directeur zei; ik heb ze even vluchtig bekeken er staat niets op, namen wij hier genoegen mee en was de zaak afgerond´ aldus een der rechercheurs.

Gisteren 10-04 werden Pietree en Sofie onverwachts wederom naar de onderzoeksrechter gebracht. Hier werd duidelijk dat zij voor de inbraak en diefstal in Assenbroek werden vrijgesproken, maar bereikbaar moesten blijven voor een 2de lopend proces. Ditmaal gaat het dus om een supermarkt in Zedelgem


N.a.v. dit voorval staat er weer een actie gepland:
Voor leven zonder vrees!
Tegen de repressieve staat!

zondag 19 april
16.00
Lappersfortbos

details volgen

No comments: