Friday, April 17, 2009

Demonstratie for Lappersforters in Brugge

O.a Demonstratie in Brugge

(persbericht)
Het Lappersfortbos in Brugge is nu inmiddels ongeveer zeven maanden bezet.
Met deze bezetting trachten de activisten, die overal vandaan komen, het bos te beschermen voor de dreigende kap. Met ´de week van aarde´ en toenemende repressie tegen de bosbezetters zijn er aanstaande zondag 19 april, activiteiten georganiseerd in het Lappersfortbos. Er zal onder andere een poëziewandeling in het Lappersfortbos te doen zijn, opgevolgd door een riddering van politica Vera Dua en een persmoment.
Ter afsluiting is er een demonstratie georganiseerd voor leven zonder vrees, en tegen repressie. Beginnend om 17.00 aan ´t Zand in Brugge.


Om 14u30 start de poëziewandeling aan ANB-bord Ten Briele en eindigt rond ongeveer16 u aan de rand van het Poëziebos bij de vervallen villa. Hierna zal de riddering plaatsvinden. Nadien is er de gelegenheid voor de pers om vragen te stellen en antwoorden te krijgen over wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd, in en om het bos en met haar bezetters. Tijdens dit persmoment komen dan ook diverse onderwerpen ter sprake.

Repressie
Naar aanleiding van hetgeen dat er de afgelopen tijd is gebeurd omtrent repressie, is er tevens een demonstratie georganiseerd.. Niet alleen de confrontatie tussen Lappersforters en justitie, maar ook tegen machtsmisbruik dat op grotere schaal voorkomt.

Skippen
Oftewel: het nemen van weggegooid voedsel. Iets dat de afgelopen tijd veel in de media ter sprake is gekomen. Mede doordat er de binnen anderhalve maand tijd drie bosbezetters in de gevangenis zijn beland. Een contradictie, in vele ogen. Vooral omdat de algemene bewustwording over hoe om te gaan met onze natuur, haar voorraden en het verdelen hiervan steeds groter wordt.

Iedereen is dan ook van harte welkom op deze dag, zodat zij kan genieten van het bos en kennis kan maken met haar bezetters. De koffie zal in ieder geval klaarstaan.

No comments: