Friday, January 16, 2009

Acties tegen de oorlog in Gaza


Dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur staat de Gaza-tent op Het Plein in Den Haag. Kom langs, deel je informatie, zoek steun bij elkaar en kom samen in actie tegen de oorlog in Gaza. Het idee van de Gaza-tent komt uit Nablus en inmiddels staan er al Gaza-tenten in Parijs, Athene en verschillende plekken in de Verenigde Staten. Vanaf vrijdag 16 januari staat er van 19.00 tot 20.00 uur ook een tent op het Museumplein in Amsterdam.

Dagelijks van 16.00 tot 17.00 uur is er een stille wake voor de Israelische ambassade in Den Haag op het Buitenhof.

Vrijdag 16 januari: 19.00-21.00 uur, Rotterdam, Binnenweg: Iedere derde vrijdagavond van de maand (koopavond) is er een manifestatie van het Anti-Imperialisme Platform op het Binnenwegplein, vlakbij boekhandel Donner. Daar bediscussiëren we met voorbijgangers, waarom de Nederlandse troepen weg moeten uit Afghanistan. Vandaag staan de aanvallen op Gaza ook centraal en staan wij daar met het spandoek : Stop de aanvallen op het Palestijnse volk!

Zaterdag 17 januari: 13.00 uur, Amsterdam, de Dam: Protestmanifestatie Stop de aanvallen op Gaza - Kom schoenen gooien naar Olmert, Bush, Balkenende en Mubarak! Als je dus nog oude schoenen hebt, neem die dan mee en laat je schoen spreken! Ook zullen er verschillende toespraken zijn van vertegenwoordigers van verschillende organisaties die zich in de afgelopen weken hebben ingezet voor een veroordeling van de Nederlandse regering van het Israëlische geweld.
13.00-15.00 uur, Alkmaar, voor het stadhuis: wake van het Alkmaars Vredesplatform
13.00 uur, Enschede, oorlogsmonument in het Volkspark: stille tocht georganiseerd door lokale Antifa en Turkse moslims
13:00 uur, Groningen, Grote Markt: demonstratie
13.15-14.30 uur, Haarlem, ingang Philharmonie: Het CDA houdt een landelijke nieuwjaarsreceptie in de Philharmonie. De dames en heren gaan gezellig aan de bitterballen terwijl in Gaza, met hun zegen, de bommen vallen. Wij willen de CDA-aanhang confronteren met onze mening over de steun die de CDA-politici Balkeneinde en Verhagen aan deze vuile oorlog geven. Door Israël te blijven steunen, maken zij zich medeplichtig aan oorlogsmisdaden! (Breed Platform Palestina)
14.00 uur, Nijmegen, start bij station: demonstratie georganiseerd door de koepelorganisatie van Marokkaanse organisaties in Nijmegen een demonstratie tegen het geweld in Gaza.
15.00, Venlo, Stadhuisplein: demonstratie
Veendam, Osman Gazi moskee naar centrum: Demonstratie tegen de aanval op Gaza en het buitensporige geweld van het Israelische leger tegen de bevolking van Gaza.
14.00-16.00 uur, Den Haag, Gazatent: Sinds november oefent een groepje jongeren elke zaterdag in Utrecht de traditionele Palestijnse dans dabka. Aankomende zaterdag verplaatsen wij voor een keer de les naar Den Haag. We verzamelen bij de Gazatent en gaan dan naar een nabijgelegen locatie waar we je de basispassen van dabka zullen bijbrengen en laten zien wat wij tot nu toe geleerd hebben!

Zondag 18 januari:
12.00-17.00 uur, Den Haag, Buurthuis Boerenplein, Mandelaplein 1: Benefiet voor Gaza met lezingen, fotopresentatie over de situatie, verkoop van zelfgemaakte hapjes en verkoop van artikelen. De opbrengst gaat naar Gaza!
14.00-16.00 uur, Den Haag, Malieveld: demonstratie georganiseerd door Milli Görus, World Islamic Mission, Nederlands Islamitische Federatie, Unie van Marokkaanse Moskeeën en een beraad van Marokkaanse moskeeën in den Haag. Hoofdleus: "Stop het geweld in Gaza". Doel: protest tegen het geweld van de staat Israel jegens de Palestijnse burgers in GAza. Belangrijkste spreker imam Bakkali.
Vlaardingen: Ook kinderen willen niet toekijken en niets doen. Op hun eigen manier willen zij de kinderen van Gaza helpen. Daarom organiseren Palestijnse en niet-Palestijnse kinderen een rommelmarkt waarvan de opbrengst bestemd zal zijn voor de kinderen van Gaza.
16:00-21:00 uur, Utrecht, SJU Jazzpodium: Music for Gaza

Maandag 19 januari:
16:00-19:00 uur, Den Haag, Amerikaanse ambassade: Na acht jaar een president die sterk oorlogsgericht was, willen wij hem graag uitzwaaien met de inmiddels wereldberoemde schoenenactie. De actie is tevens een solidariteitsactie met de Irakese journalist al-Zeidi, die als eerste een schoen naar Bush gooide, en een verzoek om zijn vrijlating.

Dinsdag 27 januari:
20:00-23:00 uur, Tilburg, 013: Music for Gaza

Blogs uit Gaza: Sharon, Fida, Eva
Actiegroepen in Gaza: Free Gaza boten, ISM
On-line actie: Verhef je stem
Nieuws: Indymedia Israel, Ramattan, IMEMC
Achtergronden: Electronic Intifada, Mythes ontkrachten, Oorlog gevoerd met Nederlands wapentuig, Fosforbommen gebruikt I, II
Veroordelingen van Israelisch geweld: IWW Lees verder...

No comments: