Monday, November 17, 2008

Axie en Feest voor Lappersfortbos

Op 30 november vind er een festival plaats in het bezette Lappersfortbos in Brugge. Op 7 december vind er een betoging plaats in het centrum van Brugge.

Lappersfort Festival Het Festival staat in het teken van natuur, milieu en activisme. Er zullen gedurende de dag verschillende workshops en lezingen zijn over b.v. klimaatverandering en klimaatneutraal leven. Maar ook kan je leren klimmen en spandoeken schilderen. Al deze serieuze dingen worden afgewisseld met muziek, poezie en theater.

Overdag zal het festival in het bos plaats vinden, maar 's avonds willen we de bosrust niet verstoren, dus zal het avondprogramma in Efetta plaatsvinden. Hier zal eten zijn en vinden optredens plaats van The Usual Suspects en Kilnaboy.

Lappersfortbos:
Ten Briele, Brugge
(achterkant van het station uit, naar links spoor blijven volgen, bij rotonde (+/- 10 min) links onder de tunnel door, na 100 meter bos aan de rechterkant)

Efetta:
Polderstraat 76a
Sint Kruis, Brugge

klik hier voor Google kaartje

Betoging tegen wanbeleid stad Brugge.

Op 7 december plannen wij een betoging door de stad om ons ongenoegen kenbaar te maken in verband met het ontbreken van enige inspraak in het beleid van de stad.

We willen een halt toeroepen aan het niet au sérieux nemen van het steeds toenemende aantal actiegroepen die de leefbaarheid van de buurt, stad of omgeving ter harte nemen. Deze spontane verenigingen zijn geen samenraapsel van gefrustreerde onverdraagzame groenen, maar wakkere burgers die hun luttele vrije tijd opofferen om flagrante schendingen van ons leefmilieu aan te kaarten.

De stedelijke afbakening, een monsterlijk vehikel, binnenskamers bedisseld met minieme inspraak uit milieuhoek bepaald het lot van Chartreuse, Loppem, delen van Zedelgen, Varsenare en Jabeke. Zonevreemde bossen worden nog zonevreemder, landbouwgrond wordt industrie?

De Vaartijkstraat en het Lappersfortbos. Is het gezicht van onze burgemeester nog te redden? Het meest gecontesteerde bos van Vlaanderen, het symbool voor alle zonevreemde bossen. Beleidsplannen worden te pas en te onpas herschreven of aangepast, maar dit is schijnbaar onmogelijk voor het Lappersfort. Telkens weer wordt er verwezen naar een 10 jaar oud besluit van een onwetende gemeenteraad om dit monster te doden. Hemel en aarde wordt verzet om dit bos te rooien.

Het is totale oorlog, 250 politiemannen, en vrouwen, helikopter, honden, paarden, waterkanonnen.

Niets zal het omhakken van de bomen en het aanleggen van een weg tegenhouden. Voor een zinloze weg, zinloze loodsen en nog zinlozer bureaus?.

Dus doe mee, 7 DECEMBER, 14:00 uur, 't ZAND! BE THERE!!


- E-Mail: lappersfort@gmail.com Website: http://www.groenfront.nl

No comments: