Wednesday, September 17, 2008

Demonstratie tegen het kraakverbod in Utrecht 27 septembert

Demonstratie tegen het kraakverbod

Woningnood is een probleem waar een aanzienlijk aantal mensen tegenaan lopen. Kraken wordt gebruikt om druk uit te oefenen op eigenaren en overheid om dit probleem aan te pakken. Het is steeds weer de kraakbeweging die het debat rond woningnood openbreekt. Niet door te wachten op de overheid, maar door zelf te zorgen voor betaalbare woonruimte en culturele broedplaatsen.

Op zaterdag 27 september trekt een optocht door de Utrechtse binnenstad uit protest tegen het voorgestelde kraakverbod. Terwijl corporaties betaalbaar wonen in de uitverkoop zetten en terwijl door speculatie miljoenen vierkante meters vastgoed leeg staat, maakt de politiek hiermee haar zoveelste knieval voor het grote kapitaal. Kraken is een wapen in de strijd voor betaalbare woonruimte en tegen leegstand en speculatie. Een kraakverbod leidt tot meer leegstand en minder betaalbare woningen.

In heel Nederland verdwijnen betaalbare woningen in rap tempo. Sfeervolle wijkjes moeten plaatsmaken voor dure nieuwbouw zonder enig karakter, terwijl huurders weg worden gestopt in sfeerloze flats en wijkjes achteraf. Het recht op een fatsoenlijke woning wordt steeds minder vanzelfsprekend.

Gezien de situatie rond huisvesting is een kraakverbod onacceptabel! Het geeft speculanten en verhuurders de vrije hand het basisrecht op wonen schaamteloos uit te buiten; iedere vorm van verzet dient de kop ingedrukt te worden. De afbraak van sociale huisvesting vindt in heel Nederland op grote schaal plaats, rechten van huurders worden keer op keer geschonden, een kraakverbod sluit daar naadloos op aan.

Strijd mee tegen leegstand en voor betaalbaar wonen. Sluit je aan bij de optocht, op zaterdag 27 september vanaf 13:30 op het Domplein in Utrecht.

- Houd wonen betaalbaar! – Stop het kraakverbod!

1 comment:

dirk said...

http://krakenmoetmogen.hyves.nl